Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Онуку поета Йосифа Бродського через русофобію побили в Італії українські біженці

Російські пропагандистські ЗМІ стверджують, що актриса Агнія Міщенко-Бродська нібито звинуватила українських біженців у тому, що вони побили її в Римі через русофобію. У своїх соцмережах Агнія Бродська 22 квітня зробила заяву про те, що їй завдали побоїв українці. Як пише StopFake, емоційне звернення вона виклала у своєму акаунті в Instagram. Наступного дня статті про те, що на Агнію Бродську нібито напали українські біженці лише через те, що вона є «російською єврейкою», розійшлися по російських ЗМІ. «Але вже 24 квітня, зважаючи на величезну кількість маніпуляцій на тему її конфлікту з українцями, у своєму відеозверненні Агнія Бродська підтвердила факт завдання самих побоїв, але спростувала контекст, який використовують російські медіа для позиціонування цієї історії як "утиск російськомовних з боку українських біженців"», — пишуть фактчекери.

«Так, зі мною справді відбулася історія, я була емоційною, у стані афекту. Сторіз, які я опублікувала, були необдумані та навіть інфантильні. Це не були біженці, у нас дуже велике ком'юніті українців із заходу України. Я вибачаю цих людей. Побита я була не тому, що я російська єврейка», — сказала Агнія у своєму відео. Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join