Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Офіс президента перебільшує ефективність ППО та «вигадує» ракетні атаки

Аби применшити успіхи українських сил ППО, анонімні телеграм-канали, якими керує російська розвідка, поширюють такий меседж: «Офіс президента перебільшує кількість ракет, які запускає Росія». І тому «успіхи ППО» теж перебільшені. Також вони поширюють вигадку, що Офіс президента сам віддає накази ввімкнути повітряну тривогу в регіонах, «які й не збиралася обстрілювати Росія», а потім начебто влада повідомляє громадянам, що збила «вигадані» ракети.

Ця не відповідає дійсності, оскільки навіть російські військові визнають масованість власних ракетних обстрілів, і щоразу радіють кожному повідомленню про вимкнення світла, води й  тепла внаслідок цих ракетних ударів.

Незалежні експерти теж регулярно повідомляють про кількість ракет, якими вдарила Росія по Україні, а також лічать, скільки залишилося ракет у держави-агресора після кожного такого обстрілу. За декілька днів до удару й іноземні, і українські експерти також попереджали, що Росія накопичує велику кількість ракет, і що потрібно не менше 50 ракет, аби в принципі прорвати українську систему ППО.

На початок листопада, за даними міністерства оборони України, ефективність роботи українських ППО становила від 60 до 80%. Цього разу під час обстрілу було збито  приблизно 60 ракет з 70, повідомили  в ППО. Тож це цілком  підтверджує  повідомлення українських військових про  співвідношення збитих ракет та тих, що влучили  в ціль.

Такі меседжі – спроби російської пропаганди  посіяти недовіру до повідомлень від ЗСУ та МО України, яким, згідно з останніми дослідженнями, українці довіряють майже так само, як повідомленням родичів та друзів.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join