Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Одна зі світових компаній-лідерок із маркетингових досліджень довела, що світу чхати на війну в Україні

Посилаючись на результати дослідження компанії Ipsos під назвою «Що хвилює світ», анонімні телеграм канали пишуть, що проблема війни в Україні — лише на 11 місці у рейтингу, а на першому — інфляція, яку спричинила війна. Маніпуляція полягає у кількох моментах.

По-перше, у дослідженні, яке роками проводиться за однією методологією в 27 країнах світу, повідомляють, що пункту «Війни між націями» раніше не було і його ввели через війну в Україні, оскільки це хвилює світ.

По-друге, країни Європи та США — у топдесятці тих, кого хвилює війна в Україні. 1—4% хвилювання висловлюють здебільшого країни Південної Америки та Африки, що закономірно з огляду на геополітичні особливості світу. «Занепокоєння найбільше в Європі. Польща має найвищий рівень занепокоєння, чотири з десяти (38%) сказали це одна з найбільших проблем у країні. Інші країни демонструють високий рівень занепокоєння: Німеччина (35%), Швеція (30%), Великобританія (28%) та Італія (26%). У Латинській Америці занепокоєння найменше», — йдеться у дослідженні. Там також зазначено, що в жодній з країн опитані не назвали війну головною турботою, проте в Німеччині показник лише на 2 пункти відстає від інфляції, яка увійшла до найбільших турбот. Натомість згідно з локальним дослідженням Ipsos у Данії, яка не входить у рейтинг «Що турбує світ», у березні війна в Україні обіймала другу сходинку з 30%, а першу — проблема зміни клімату. У квітні — обидві проблеми очолили рейтинг, змінилися лише показники.

По-третє, згідно з дослідженням, у березні інфляція увійшла в п'ятірку лідерів глобальних проблем вперше з січня 2013 року. Світовий показник у березні сягнув 32%, хоча на початку року складав 20%. Найбільше цим переймається Аргентина — 64%, де про війну в Україні турбуються на 1%.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join