Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message На звільнених територіях каратимуть смертю усіх, хто не підтримує український націоналізм

Анонімні телеграм-канали просувають тезу про те, що український контрнаступ – це повернення територій, а не визволення людей. Мовляв, українські військові лякають місцевих жителів смертю, які не зустрічають їх з прапорцями та оладками. А також не відпускають їх на окуповану Росією територію, розстрілюючи автомобілі по дорозі.

Ці думки пропагандисти стали активно тиражувати після того, як СБУ виявила у так званій «сірій зоні» на Харківщині розстріляну росіянами колону автомобілів, де загинуло 20 осіб, серед них – 10 дітей, а також після розстріляної російськими ракетами автоколони у Запоріжжі, де здебільшого були місцеві, які перевозили своїм родичам на окуповану територію гуманітарну допомогу.

У звільнених українськими військовими містах і селах залишилися живі люди з різними поглядами: одні чекали на українську армії, інші хотіли повернутися в СРСР і схвально відгукувалися про російських окупантів. Та ніхто з військових і СБУ їх не переслідував, тим більше не погрожував смертю за їхні погляди. Наприклад, у звільненому Ізюмі деякі українці з проросійськими поглядами вільно давали інтерв’ю українським журналістам і ніхто не лякав їх розправою, тим більше не спричинив їм шкоди.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join