Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake На Закарпатті нібито мінують кордон з Угорщиною

Пропагандисти поширюють у соцмережах відео, де чоловік у військовій формі стверджує, що на Закарпатті розпочалося мінування кордонів з Угорщиною. В коментарях користувачі соцмереж припускають, що це робиться для припинення порушень кордону або через присутність угорських військ. Втім ця інформація є недостовірною

На неї звернули увагу фахівці проєкту VoxCheck. Державна прикордонна служба України (ДПСУ) спростувала інформацію щодо мінування кордонів з Угорщиною. Аналітики проєкту також не змогли ідентифікувати військовослужбовця, який зображений на відео, а в українських медіа не було відповідних повідомлень на цю тему. Натомість ДПСУ повідомила про продовження мінування кордонів із Білоруссю. За словами речника ДПСУ Андрія Демченка, напрямок до Білорусі є пріоритетним для України з точки зору безпеки.

Пропагандисти поширюють цю дезінформацію, щоб викликати паніку серед населення. Мовляв, уже й на західні кордони України готується напад. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join