Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake На Харківщині третій тиждень не дають гуманітарну допомогу

Таку інформацію поширюють російські пропагандистські медіа та телеграм-канали. Нібито у громадах Харківського району вже три тижні не видають гуманітарну допомогу. Мовляв, людей морять голодом, влада сказала затягнути ремені, не ходити й нічого не просити.У повідомленнях не зазначають конкретні селища, де нібито є проблема з наданням гуманітарної допомоги. Це не так.

Як зазначає  «Харківський антикорупційний центр», ситуація з  гуманітарною допомогою різна в різних громадах. Навіть в громадах, які розташовані поряд, може бути неоднакова інтенсивність надання допомоги. Однак, на сторінках різних громад майже щодня є повідомлення про отримання гуманітарної допомоги. В області працює Єдиний координаційний гуманітарний центр, який допомагає надсилати гуманітарну допомогу у громади, в яких потреби гостріші.

У такий спосіб пропагандисти намагаються просувати наратив про те, що українська влада не піклується про своїх громадян. Раніше пропагандисти писали, що українців каратимуть за отримання російської гуманітарки на тимчасово окупованих територіях.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join