Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Менше третини країн-членкинь ООН підтримали резолюцію, яка засуджує агресію Росії проти України

У соціальних мережах поширюють однотипні публікації про те, що нібито підтримка України в ООН за останні 6 місяців суттєво знизилася. Буцімто 24 серпня лише 58 зі 193 держав, що входять до ООН, підтримали резолюцію, яка засуджує дії російської армії на території України. На відміну від попереднього разу, коли 2 березня 2022 року Генасамблея ООН ухвалила резолюцію з вимогою до Росії припинити так звану спеціальну воєнну операцію в Україні, яку підтримала 141 держава. Це — неправда.

Голосування за резолюцію про притягнення Росії до відповідальності за злочини на території України відбудеться на 77-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у вересні. Документ від 24 серпня, який у мережі називають «резолюцією Генасамблеї ООН», насправді не є таким. Це спільна заява України та ще 57 країн-членкинь ООН, яка засуджує невиконання Росією резолюцій Генасамблеї ООН від 2 березня та 24 березня з вимогами припинити воєнну агресію проти України.

Першу резолюцію «Агресія проти України» (A/ES/11-1), яка засуджує вторгнення Росії в Україну, ухвалили 2 березня 2022 року. Резолюцію підтримала 141 держава. Другу резолюцію Генеральної Асамблеї ООН щодо війни в Україні ухвалили 24 березня 2022 року. Документ підтримали 140 країн. Третя резолюція XI надзвичайної спеціальної сесії Генеральної Асамблеї ООН призупинила членство Росії в Раді ООН з прав людини. ЇЇ прийняли 7 квітня 2022 року – 93 голосами «за».

У такий спосіб пропаганда продовжує вибудовувати наратив про нібито втому світової спільноти від «українського питання». Раніше поширювали фейки про те, що нібито британці втомилися від українських біженців, або ж переконували нібито «бурхливий роман європейців з українцями завершується». Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join