Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Мавпячу віспу створили в біолабораторіях України

Російські медіа поширюють фейк, що США начебто «розробляли в українських біолабораторіях віруси, серед яких була і мавпяча віспа», а поширили його в Європі буцімто «українські біженці». Насправді Міністерство охорони здоров’я України офіційно заявило, що в Україні не зафіксовано жодного випадку мавпячої віспи.

Разом з цим, анонімний телеграм-канал, який адмініструється спецслужбами Росії, «Сплетница» поширює теорії змови, проводячи паралелі між спалахом мавпячої віспи та пандемії коронавірусної хвороби, мовляв це штучно створені захворювання, які начебто запустили спеціально. Насправді мавпяча віспа була вперше виявлена у людей у 1970 році в Демократичній Республіці Конго. З того часу випадки захворювання зареєстровані в 11 африканських країнах. За даними ВООЗ, захворювання зустрічається переважно в районах тропічних лісів Центральної та Західної Африки та іноді «експортується» в інші регіони.

Детальніше

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join