Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Макрон зізнався у спробах скинути владу в Кремлі

Російські медіа та високопосадовці поширюють дописи, згідно з якими президент Франції Емануель Макрон нібито зізнався у тому, що хотів «скинути» владу в Росії. Пропагандисти впевнені — він заявив це під час Мюнхенської конференції з безпеки. 

На цей меседж у посланні звернули увагу аналітики проєкту StopFake. Вони проаналізували виступ Макрона на Форумі та зʼясували, що він не казав цього. Насправді він навпаки наголосив, що зміна режиму в Росії здається йому нереалістичною ідеєю, оскільки попередній досвід змін режимів у інших країнах, на його думку, не приніс ефективного результату. Наприкінці виступу Макрон заявив, що не розуміє, хто буде наступним керівником режиму та як це зробити.

У такий спосіб Росія знову хоче перекласти відповідальність за свої провали на «зовнішні сили». Крім того, пропагандисти часто вдаються до теорій змови — у такому разі йдеться про теорію, в якій «Захід хоче» силового перевороту влади в Росії, збивши країну «з успішного курсу». Проте саме так російський уряд намагається перекрити власні провали, а саме демографічну кризу, жахливу бідність та відсутність низки свобод.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join