Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Китай від початку війни підтримує дії Кремля та виступає з ним проти розширення НАТО на Схід

За даними Центру протидії дезінформації, таку тезу активно поширює російська пропаганда. У повідомленнях також йдеться, що Пекін виступає з гострою критикою санкцій для Росії і не висловлює засудження на адресу Москви. «Насправді, про таке партнерство Кремль лише мріє та розглядає його як основу нового антизахідного блоку проти США та НАТО. Між країнами немає союзницьких відносин. З початку 1980-х років Китай слідує дипломатичним курсом на незалежну самостійність і відсутність союзників по альянсах. Відмова засудити "спецоперацію" Росії загострила відносини між Китаєм та США, його союзниками. Це порушило постачання товарів із КНР та призвело до скасування експортних замовлень у китайських компаній. Та в основоположному принципі китайсько-українського договору про дружбу і співпрацю зазначено, що Китай підтримує політику України, спрямовану на єдність держави та її територіальну цілісність», — йдеться у повідомленні Центру.

Ще у березні цього року, майже на початку російсько-української війни, агенція Bloomberg писала, що Китай буде опиратися намаганням Росії втягнути його у війну проти України та не надаватиме суттєвої військово-матеріальної допомоги. Проте водночас, уряд Китаю не хоче тиснути на Росію із закликом припинення війни. Проте називати Китай союзником Росії у цій війні підстав немає.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join