Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Країни НАТО нібито будуть намагатися захопити «шість субʼєктів Росії»

Проросійські ЗМІ поширюють інформацію, мовляв, у договорі про гарантії безпеки, який Велика Британія підписала з Україною, йдеться, що ЗСУ — це фактично частина НАТО, а мета «проксі-війни» з Москвою через Київ — захопити «шість субʼєктів Росії». Так у російських новинах назвали «ЛНР», «ДНР», Херсонську та Запорізьку області, республіку Крим і місто Севастополь. 

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляють, що насправді пропагандисти подали цю новину в спотвореному вигляді, тобто зманіпулювали суттю договору. Він передбачає, що Велика Британія надаватиме Україні всебічну допомогу для захисту та відновлення територіальної цілісності в міжнародно визнаних кордонах, а також допомагатиме протидіяти будь-якій військовій ескалації або новій агресії з боку Росії. Те, що ЗСУ розвиваються та переходять до концепцій та оперативних процедур НАТО, не робить їх військовими Альянсу. А повернення тимчасово окупованих Кремлем територій України під контроль Києва — це не «захоплення субʼєктів Росії», а деокупація міжнародно визнаних українських земель.

Нагадаємо, що Велика Британія стала першою країною, яка уклала фінальну двосторонню безпекову угоду з Україною в рамках домовленостей, що були узгоджені під час Вільнюського саміту НАТО. Безпекові зобов’язання є проміжним етапом перед вступом України до НАТО. Варто зауважити, що Україна та Велика Британія також співпрацюватимуть у сфері інформаційної безпеки та боротьби з маніпуляціями і пропагандою в рамках підписаної 12 січня 2024 року угоди.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join