Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Кличко запропонував хоронити «неонацистів» у Бабиному Яру

Російські ЗМІ та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров поширюють інформацію про те, що начебто мер Києва Віталій Кличко виступив із пропозицією хоронити «неонацистів та бойовиків ЗСУ у Бабиному Яру». Це – неправда. 14 липня Київська міська рада схвалила рішення про створення військового кладовища і місць почесних поховань захисників України поряд з Бабиним Яром, а не в самому Бабиному Яру – місці найбільшого масового поховання жертв нацизму в Україні, розстріляних у 1941—1943 роках.За словами Кличка, дозвіл на розробку проєкту землеустрою надано вздовж вулиці Олени Теліги у Шевченківському районі Києва – йдеться про місце поряд з урочищем Бабин Яр. Кличко сказав, що Київ готовий взяти на себе всі витрати, що пов’язані з облаштуванням військового кладовища. Але потрібна підтримка проєкту на національному рівні.  

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join