Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Клієнтами російськомовних турбюро в Німеччині за відсутності громадян Росії стали біженці з України

Таку тезу поширило проросійське інтернет-видання в Україні «Страна.ua». Воно посилається на Deutsche Welle.

«Страна.ua» пише, що українських біженців приваблюють невисокі ціни у російськомовних туристичних фірмах і що їх не бентежить російська мова персоналу та вивіски «Ми розмовляємо російською».

Однак це не відповідає дійсності. Деякі українські біженці у Німеччині справді скористалися послугами одного російськомовного туристичного бюро у Бонні, але не тому, що воно російськомовне, а тому, що працівники цього бюро подорожей змінили формат бізнесу і вирішили підтримати та допомогти українцям.

Як каже представниця того бюро, багато їхніх екскурсій фінансують благодійні організації в Кельні та в Бонні. Їй довелося багатьох українців переконувати, що немає нічого ганебного в тому, що вони замість того, щоб сидіти в гуртожитках для біженців, з'їздять на один день до Амстердама.

Окрім того, представниця турбюро розповіла, що в українців у Німеччині немає русофобії, вони чітко можуть відокремити росіян, які засуджують війну, від тих, хто підтримує путінський режим і військову агресію проти України.

«Деякі жінки розповідали Ірині про те, що вони в Німеччині стикалися і з ворожим до них ставленням з боку російськомовних жителів, це переважно ті, хто і тут дивиться російські пропагандистські телеканали та повірили в те, що Путін бореться з "нацистами та бандерівцями"», – йдеться у статті.

Тобто ця історія про те, як бюро подорожей змінило формат роботи й вирішило допомогти українським біженцям, аніж про те, що українці стали клієнтами російськомовних турбюро і їм байдуже, що там розмовляють російською.  

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join