Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Херсонці, які не захотіли жити «в Росії», тепер страждають в Україні

Російські пропагандистські ресурси, зокрема телеграм-канал Володимира Соловйова з радістю постять фото черг у Херсоні, де люди стоять по воду, гуманітарну допомогу, телефонні картки тощо. Вони також пишуть, що ті, хто не захотів жити при «руском мірє» тепер хай «виживають при українському». Це відверта маніпуляція.

У Херсоні після звільнення дуже складна ситуація: немає світла, зв’язку, інтернету, води, опалення, проблеми з ліками та продуктами. Але це — наслідки російської окупації, під час якої росіяни спершу пограбували місто, потім знищили об’єкти критичної інфраструктури, в тому числі системи газо- та водопостачання, енергозабезпечення. Тепер місцеві комунальні служби намагаються повернути в місто якомога швидше світло та тепло, волонтери привозять воду та гуманітарку, мобільні оператори роздають картки, аби люди могли дзвонити родичам в інші міста. Влада просить людей поки що не повертатися до звільненого міста через складну гуманітарну ситуацію. Але все це – провина саме росіян, які систематично та масово крали в українців та України все, що можна вивезти (наприклад, єнота), а все, що не змогли змародерити – зруйнували.

Приклади того, як діє «рускій мір», можна знайти в будь-яких містах України, що були в окупації:  систематичне мародерство, руйнування цивільної інфраструктури, знищення того, що не можна надіслати в Росію.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join