Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Харківський обласний ТЦК нібито просить стати на військовий облік випускниць харківських медичних ЗВО

Російські пропагандисти стверджують, що харківський Територіальний центр комплектування (ТЦК) нібито опублікував оголошення на своєму сайті, у якому місцева влада буцімто вимагає від випускниць Національної фармацевтичної академії та Національного медичного університету стати на військовий облік. Це - фейк.

На нього звернули увагу фахівці проєкту VoxCheck. Вони з'ясували, що насправді в Харківського обласного ТЦК є лише сторінка у фейсбуку. Крім того, пропагандисти не надають жодних фотодоказів існування цих оголошень. Навіть назву закладу вони в своїх дописах зазначили неправильно: «Національний фармацевтичний університет» не є академією.

Після звернення до Харківського обласного ТЦК та СП стало відомо, що на їхній сторінці немає жодних оголошень про військовий облік випускниць. А такі постанови не були опубліковані і в інших установах міста.

Крім того, новий закон про мобілізацію дозволяє призов жінок до армії тільки за згодою, а примусову мобілізацію жінок заборонено.

Пропагандисти поширюють подібні фейки, щоб зірвати процес мобілізації в Україні та залякати місцеве населення. «Детектор медіа» неодноразово писав про інші фейки на цю тему.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join