Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Із 25 жовтня 2023 року в Україні «змінюють графіки» комендантської години

В українському сегменті тіктоку поширюють інформацію, що з 25 жовтня 2023 року в Україні нібито змінюють графік комендантської години. Автори посилаються начебто на заяву голови Верховної Ради Руслана Стефанчука. У публікаціях переконують, що таке рішення зумовлено «контролем населення» під час зимового періоду. Крім того, у таких відео закликають перейти за посиланням, аби дізнатися про комендантську годину в тому чи іншому регіоні. Це — брехня. 

Фактчекери Центру протидії дезінформації при РНБО дослідили цей кейс і пояснили, що ніяких нових графіків комендантської години не існує. А посилання, які додають фейкороби, ведуть на анонімні телеграм-канали та сторонні сайти. Отже, це справа рук шахраїв, які намагаються штучно збільшити авдиторію на своїх сторінках у соцмережах. При чому Руслан Стефанчук також не робив таких заяв, це просто вигадка агітпропу. 

Власне, рішення про графік комендантської години належить до компетенції очільників обласних військових адміністрацій. І залежно від регіону графік може змінюватися.

War
Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join