Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Інформаційна операція про нібито підготовку Україною нападу на Білорусь на кількох напрямках

Пропагандистські телеграм-канали поширюють інформацію, що Україна буцімто стягує до кордонів Білорусі військо, зброю та військову техніку. Зокрема, на Житомирщині вже нібито розташовані американські бойові машини піхоти, реактивні системи залпового вогню, важка далекобійна артилерія та інша техніка. 

Однак у коментарі білоруській службі «Радіо Свобода» речник української Держприкордонслужби Андрій Демченко у відповідь на пропагандистські закиди про можливе вторгнення заявив, що Україна не становить ніякої загрози для Білорусі. 

Також про інформаційну операцію Росії з нагнітання на українсько-білоруському кордоні писав керівник Центру протидії дезінформації при РНБО лейтенант Андрій Коваленко. Він стверджує, що до цього процесу вже підключені так звані «воєнкори», які розповідають, що Україна готує напад на Білорусь. Проте загроза насправді надходить саме з Білорусі, адже там є російські ДРГ, хоч і для вторгнення сил недостатньо.

За словами Андрія Коваленка, за допомогою цієї інформаційної операції росіяни прагнуть відтягнути більше українських сил на кордон із Білоруссю. Імовірно, для того, щоб зробити інші ділянки фронту більш вразливими до російських атак. Раніше ми аналізували, як Росія залучає режим Лукашенка до ядерного шантажу.

Author: Віталій Михайлів,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join