Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Глава МЗС Естонії вважає, що українці — «дешевий спосіб боротьби з Росією»

Російські медіа, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють інформацію про те, що глава МЗС Естонії Маргус Цахкна нібито назвав українців «дешевим способом боротьби з Росією». Це він буцімто заявив під час зустрічі, яку організувала Атлантична рада. Це — маніпуляція.

Кейс дослідили фахівці зі StopFake. Глава МЗС Естонії не робив подібних заяв. У межах зустрічі, організованої Атлантичною радою, він сказав: «Замість військових конфліктів чи агресії між Росією та членами НАТО у нашому регіоні бореться Україна. І це найефективніший і найдешевший спосіб, якщо можна так грубо висловитися, позбутися бажання агресії з російського боку». Цю фразу агітпроп перекрутив, аби створити маніпуляцію.

Насправді міністр говорив про те, що українці борються за європейські цінності.

У такий спосіб російські пропагандисти намагаються дискредитувати західних партнерів та показати, що вони нібито знецінюють смерті українців у російсько-українській війні. Також це продовження наративу про те, нібито війну розв'язав Захід, а Росія «була змушена захищатися». Раніше ми спростовували фейк, буцімто Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна повинна брати участь у формуванні держбюджету США.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join