Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Генсек НАТО нібито назвав українських військових «гарматним м’ясом»

Пропагандисти поширюють у соцмережах інформацію, що генсек НАТО Єнс Столтенберг нібито назвав військових ЗСУ «гарматним м’ясом». Втім це — неправда.

Фахівці проєкту VoxCheck з'ясували, що Столтенберг такого не казав. Вони знайшли той виступ, який цитують росіяни. Ці тези генсек озвучив на пресконференції з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком 23 квітня 2024 року. Його слова вирвали з контексту.

У промові Столтенберг не називав військових ЗСУ «гарматним м’ясом». Натомість він казав, що країни НАТО мають сплатити певну ціну, тобто надати допомогу Україні, щоб жити у безпечнішому світі. Столтенберг наголошував на необхідності підтримки України. На його думку, це є інвестицією у безпеку інших країн, яким загрожує Росія.

Представники НАТО заявляють, що організація створена для оборони, не для участі у війнах. Хоча НАТО не втручається напряму у війну з Росією, країни-члени НАТО засуджують агресію та надають Україні допомогу.

Пропагандисти поширюють подібні фейки, щоб дискредитувати західних партнерів України та знецінити українську владу. Мовляв, НАТО не відправляє своїх бійців на війну, а «використовує» українців задля своїх забаганок. Мовляв, тому Україні варто йти по дорозі з Росією.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join