Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Генеральний секретар НАТО не хоче припиняти вогонь в Україні

Таку інформацію поширюють російські пропагандистські ЗМІ. У своїх повідомленнях, посилаючись нібито на слова генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, пропагандисти стверджують, що НАТО планує продовжувати вести вогонь в Україні, й не припинятиме його. Проте це — неправда. Насправді ж НАТО не може припинити вогонь, адже війська Альянсу не воюють в Україні. Насправді генеральний секретар НАТО регулярно заявляв і констатував, що Альянс не є стороною конфлікту в російсько-українській війні, тому і не може припиняти вогонь в Україні.

Як пишуть фактчекери StopFake, для створення фейку пропагандисти використали фрагменти з виступу генсека НАТО на конференції ООН зі зміни клімату (СОР27). Однак Столтенберг під час конференції заявив, що потрібно покласти край війні й назвав найліпший та найпростіший спосіб зробити це для Путіна — «поважати суверенітет сусіда — України».

Проте такі фейки потрібні Росії для того, щоб вкотре підживити наратив про те, що насправді Росія воює не з Україною, а з країнами Заходу, НАТО тощо. Цей фейк також підживлює й наратив про так зване західне управління Україною. У такий спосіб Росія вкотре хоче застовпити думку про те, що Україна та чинна тутешня влада не є суб'єктними, і всі рішення, зокрема, й дуже важливі — щодо припинення вогню, приймаються за вказівкою західних кураторів.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join