Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Французькі активісти нібито проводять антиукраїнську кампанію, закликаючи громадян «припинити» підтримувати Україну

У прокремлівських медіа поширюють інформацію, що французькі активісти з організації «attac» розклеюють у Парижі листівки із закликами знімати всю готівку — начебто в знак протесту проти України. За словами пропагандистів, в організації просять знімати всю готівку з банківських рахунків, щоб «жодна копійка», мовляв, не дісталася Україні. До публікацій додають фото листівки з написом «Заберіть (зніміть із рахунків. — "ДМ") гроші, допоки не пізно». Це — брехня. 

Фактчекери Центру протидії дезінформації при РНБО проаналізували кейс і звернулися із запитом до Міністерства закордонних справ, щоб там спростували пропагандистський вкид. У відомстві підтвердили, що інформація про «антиукраїнську кампанію» несправжня, оскільки ініціатива активістів ніяк не стосується України та російсько-української війни. Це внутрішній протест французьких громадян, пов’язаний, як наголосили в ЦПД, з «посиленням контролю фінансових ринків».

Причому сама організація засудила вторгнення Росії до України й не створювала жодних ініціатив, які могли б дискредитувати українську державу.

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join