Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Фейкове графіті з гуртом The Beatles і Зеленським

Російські телеграм-канали поширюють світлину графіті, яке нібито зʼявилося в Лондоні. Як стверджують пропагандисти, його створили на стіні під мостом поблизу будинку Пола Маккартні. На графіті нібито зобразили гурт The Beatles разом із Володимиром Зеленським, який «краде гаманець» у Джорджа Гаррісона. 

Скриншот ЦПД

Насправді ця інформація не відповідає дійсності. Цей фейк уперше почали поширювати ще в серпні 2024 року, а зараз йому дали «друге життя». Про це повідомляють у Центрі протидії дезінформації. Немає реальних доказів існування такого графіті. Також жодне надійне британське видання не повідомляло про подібний малюнок у Лондоні. На фейковість зображення графіті вказує й те, що його поширюють переважно в російському сегменті соцмереж і серед проросійської іноземної авдиторії.

Цим дезінформаційним вкидом російські пропагандисти намагаються дискредитувати президента України, зокрема перед західною авдиторією. Ми неодноразово вже документували подібні фейки. Наприклад, про графіті з втраченим в Україні літаком F-16, що нібито зʼявилося біля Пентагону.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join