Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Джонсон перешкоджає мирному вирішенню ситуації в Україні

Таку інформацію масово поширили російські ЗМІ з посиланням на американське видання Bloomberg. Першоджерелом цієї маніпуляції стала колонка індійського письменника Панкаджа Мишра «Україна має остерігатися британців, які дарують їй подарунки». По-перше, думка письменника не відображає думку редакції чи компанії Bloomberg LP та її власників.

По-друге, у своїй колонці письменник висловив припущення, що прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, міністерка закордонних справ Елізабет Мері «Ліз» Трасс і міністр оборони Бен Воллес прагнуть під час війни в Україні покращити політичну кар’єру. І що усунення Джонсона з посади не вирішить питання британської підтримки України. Ще у листопаді 2021 року Борис Джонсон сказав, що Велика Британія підтримує Україну тому, що віддана демократії та свободі, а не не через вороже ставлення до Росії. 2 березня 2022 року на надзвичайній сесії Генеральної Асамблеї ООН 141 країна засудила російське вторгнення в Україну і закликала Росію негайно вивсти війська з України. А 39 країн, координованих Великобританією, подали найбільше в історії звернення про воєнні злочини до Міжнародного кримінального суду.

По-третє, одна з вимог представників Британії, на думку письменника, – витіснити Росію з Криму.

Як відомо, 24 лютого Росія розпочала війну проти України. 28 лютого на українсько-білоруському кордоні в Гомельській області відбулися перші переговори української та російської делегації. З того часу відбулося кілька зустрічей. Ведучи переговори, Росія продовжувала і продовжує досі вбивати цивільних людей, обстрілювати і окуповувати території України, зокрема на сході і півдні, щоб мати сухопутний шлях до окупованих Криму й Придністров'я. Кримське питання обговорювалося ще 29 березня у Стамбулі. Тоді українська делегація з власної ініціативи, а не під впливом Британії, запропонувала Росії зафіксувати в окремому пункті договору те, що питання статусу Криму і Севастополя буде вирішуватися протягом 15 років на двосторонніх переговорах у мирній обстановці.

Наразі, як сказав радник керівника Офісу президента, переговорник з Росією Михайло Подоляк, переговорний процес на паузі через низку причин: РФ не хоче втрачати репутацію, визнавати свою неправоту та прорахунки, зменшувати вимоги. «Не пропонуйте нам припинення вогню — це неможливо без тотального виведення військ Росії», – сказав Подоляк. І це позиція Офісу України та всієї України.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join