Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Дванадцять іноземних кораблів не можуть вийти з порту в Херсоні через українські міни.

Таку інформацію поширює незаконно встановлена Росією «влада» на території тимчасово окупованої Херсонької області. Мовляв, через українські міни 12 кораблів, більшість з яких належить Туреччині, не можуть вийти з Херсона. «Екіпажам нічого не загрожує, а кораблі знаходяться під охороною», — заявив колаборант Кирило Стремоусов. Але це — фейк.

У порту Херсона справді перебувають 14 кораблів (3 українських та 11 закордонних), які залишились в умовах блокади та окупації. Однак вихід їм заблокували саме російські війська та міни. Це підтверджують як міжнародні організації, так і окремі країни. Попри те, що українські міни буцімто заважають іноземним кораблям, окупанти поширюють заяву, що «Херсонький морський торговий порт відновлює роботу і готується до перевезення вантажів». Отже, окупанти самі ж суперечать своїм заявам. Як зазначає StopFake, це не перший випадок, коли Росія намагається звинуватити Україну в мінуванні побережжя, окупованого Росією. Раніше уже також спростовували інформацію, що Україна під загрозою затоплення не випускає з портів іноземні судна.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join