Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake ДСНС поширили постановне відео про те, як українські сапери знешкоджують авіабомбу

Таку інформацію поширюють у мережі щодо відео, на якому українські сапери знешкоджують фугасну авіабомбу ОФЗАБ-500. У пропагандистських повідомленнях кажуть, що бомба на відео інша, має тонкі стінки, і при падінні боєприпас мав би вибухнути. Як пише StopFake, пропагандисти заявляють, що на землі взагалі немає жодних слідів падіння снаряда.

“Деякі користувачі в Twitter також скептично розцінюють відео як постановку, оскільки працівники проводять розмінування без будь-якого захисту. Проте це відео було оприлюднено на офіційній сторінці Державної служби України з надзвичайних ситуацій. На відео — осколково-фугасно-запальна авіабомба ОФЗАБ-500, заборонена Конвенцією про конкретні види звичайної зброї для застосування у районах зосередження цивільного населення. Розмінування проводилося у Чернігові 9 березня, після чергового бомбардування міста російською авіацією”, — пишуть фактчекери.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join