Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Дружина заступника міністра внутрішніх справ перетнула українсько-угорський кордон із 13 мільйонами доларів

Деякі українські медіа поширили інформацію про те, що 29 вересня дружина заступника міністра внутрішніх справ України Василя Тетері нібито перетнула українсько-угорський кордон у пункті «Чоп – Захонь» із сумою 13 мільйонів доларів. Ці гроші буцімто виявила угорська сторона. Це — фейк.

Кейс дослідили фактчекери Центру стратегічних комунікацій. 5 жовтня угорська сторона поінформувала Україну, що «в період з 28 по 30 вересня 2023 року в пункті пропуску «Захонь» представниками поліції не виявлялись будь-які кошти, що переміщувалися з приховуванням від прикордонно-митного контролю, а також їм не відомо про декларування коштів у розмірі 13 млн доларів США». Про це офіційно повідомила Державна митна служба України на своєму сайті.

Ба більше, прикордонні та правоохоронні органи встановили, що зазначена особа взагалі у 2023 році не перетинала державного кордону.

У такий спосіб агітпроп намагається дискредитувати органи державної влади та викликати недовіру в українців, мовляв, усі чиновники корумповані. Раніше ми розповідали про маніпуляцію, що в Білому домі заявили, що в Україні корупція зросла на 500%, а допомога від США не доходить до українців.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join