Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Дезінформація на західну авдиторію про те, що «Хезболла» обстріляла Ізраїль снарядами з підписом Зеленського

У польському проросійському телеграм-каналі поширили інформацію, що «Хезболла» вдарила по Ізраїлю «ракетами», нібито підписаними президентом України Володимиром Зеленським. Уламок 155-міліметрового артилерійського снаряда, знайденого на околицях ізраїльського міста Хайфа, нібито містить підпис Зеленського. Повідомляючи це, пропагандисти посилаються на «місцеві ЗМІ», зокрема The Jerusalem Post. 

У відповідному дописі додають, що раніше Зеленський відвідав військовий боєприпасний завод в американському місті Скрентон, де оглянув роботу військово-промислового комплексу та закликав збільшити постачання боєприпасів в Україну. Водночас, як повідомляють пропагандисти, з цього заводу боєприпаси безпосередньо надходили на склад «Хезболли» або були перепродані українською стороною.

Скриншот із польського проросійського телеграм-каналу

Насправді не має жодних реальних доказів того, що «Хезболла» обстріляла Ізраїль снарядами з підписом Зеленського. Президент України дійсно побував на Скрентонському армійському боєприпасному заводі у вересні 2024 року під час візиту до США й залишив свій підпис на деяких снарядах. Однак ці боєприпаси не могли потрапити до «Хезболли», адже потужності заводу в Скрентоні повністю завантажені під потреби України.

Зрештою, видання The Jerusalem Post, на яке посилаються пропагандисти, ні на своєму сайті, ні у своїх соціальних мережах не повідомляло про обстріл «Хезболлою» Ізраїлю снарядами з підписом Зеленського.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join