Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Через наказ відправити на фронт понад 50 медичних працівників у лікарні на Волині закриється два відділення

Анонімні телеграм-канали, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють інформацію про те, що в Рожищенську лікарню Волинської області нібито прийшов наказ відправити на фронт понад 50 медичних працівників. Агітпроп посилається на українське медіа. Це — неправда.

Кейс дослідили фактчекери Центру протидії дезінформації. Вони встановили, що в одній з лікарень на Волині планують скоротити персонал через нестачу фінансування, і через це закриється два відділення. Проте згадок про відправлення медиків на фронт чи відповідний наказ — немає.

У такий спосіб російський агітпроп намагається посіяти паніку серед українців, мовляв, в українській армії не вистачає людей, тому лікарні отримують накази щодо відправлення медиків у зону бойових дій. Раніше ми розповідали про маніпуляцію, що в Україні для вагітних жінок створили військову форму, аби відправляти їх на фронт.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join