Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Брехня про українського військового, який нібито «похвастався своїми звірствами в інтернеті»

Російські джерела поширюють інформацію про нібито «звірства» українських військових з 61-ї окремої механізованої бригади ЗСУ в Курській області. Пропагандисти пишуть, що український військовослужбовець нібито «похвалився» в мережі фотографією, на якій зображені «закатовані мирні жителі, що чинили опір». 

Однак це ― фейк. Центр протидії дезінформації знайшов оригінальний допис, і виявилося, що там був зовсім інший контекст. Російські пропагандисти зробили певні маніпуляції зі справжнім дописом, змінивши його текст у фоторедакторі та, зрештою, виставивши його за справжній.

Колаж ЦПД

Цей вкид має на меті представити українських військових у негативному світлі. Тобто йдеться про дискредитацію українських воїнів, зокрема тих, що виконують бойові завдання в Курській області. Раніше ми документували фейк, який полягав у тому, що Україна нібито створила «концтабори» на Сумщині.

Author: Віталій Михайлів,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join