Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Байден у Польщі пообіцяв українцям «важкі часи»

У соціальних мережах та на російських ресурсах поширюють інформацію, що нібито президент США Джозеф Байден під час свого виступу в Польщі пообіцяв Україні «важкі часи». Мовляв, спічрайтери Байдена намагалися збудувати його виступ у Варшаві як промову переможця, проте вийшла лише фіксація проміжних результатів «конфлікту» Заходу та Росії, в якому Україні відведено роль інструмента. Це — маніпуляція.

Пропагандисти вирвали з контексту слова американського президента. Під час виступу у Польщі Джозеф Байден сказав, що наступні п'ять років, ймовірно, будуть вирішальними для всього світу та світових демократій. Таку ж тезу він висловлював й під час виступу в Києві днем раніше. Ба більше — Байден наголосив, що Україна ніколи не стане перемогою Путіна, він зазнає поразки. Водночас пропагандисти залишили поза увагою частину виступу, у якій Байден говорив про важке становище Росії.

У такий спосіб російська пропаганда підживлює наративи про «зовнішнє управління» в Україні та «війну Росії з Заходом на території України». Російська пропаганда систематично використовує спотворені чи вирвані з контексту цитати політиків, щоб видавати  бажане за дійсне. «Детектор медіа» виокремив ключові дезінформаційні меседжі щодо візиту американського президента до Києва. Детальніше

Author: Вікторія Наместнік,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join