Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж . Зеленський – агент, який діє в інтересах Росії.

Користувачі Фейсбук поширюють відео, де стверджують, що Зеленський працює на США і на Росію одночасно. Відео склепано з різних пропагандистських російських тез, на кшталт того, що «Україною керують з Америки», «Україна скоро перестане існувати», «Зеленський отримав мільярди доларів від США» та інших. Наприклад, у відео стверджують, що «Зеленський роззброїв НАТО, об’єднав росіян навколо Путіна та вигнав з Росії іноземні компанії, аби працювали російські».

Це — чергова спроба російських пропагандистів представити чорне білим, а порушені плани щодо захвату України за 72 години - перемогою: НАТО не роззброєне, підтримка Путіна важлива лише для самого Путіна та росіян, Зеленський не отримував мільярди від Заходу, Росія в ізоляції, і так далі. Війна, почата Росією, руйнує Україну – це правда, але вона також знижує економічні показники самої країни-агресора.

Детальніше про факти, які суперечать твердженням на відео можна прочитати в матеріалі Delfi.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись