Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake ЗСУ нібито відбирають транспорт для пересування по Куп’янську

Пропагандисти поширюють у медіа та соцмережах інформацію, що військові Збройних Сил України нібито відбирають транспорт у медичних служб, комунальників, поліції та цивільного населення для пересування по Куп'янську. Мовляв, це є виправданням для ударів російської армії по цивільній інфраструктурі України. Втім це - фейк.

На нього звернув увагу Центр протидії дезінформації при РНБО. Його фахівці перевірили інформацію в Куп'янській міській військовій адміністрації і з’ясували, що це - неправда. Вся спеціальна техніка комунальних підприємств, поліції та медичних служб насправді використовується виключно для мирних цілей, зокрема для ліквідації та відновлення наслідків обстрілів російських військ.

Пропагандисти поширюють такі фейки з декількох причин. По-перше, за їх допомогою вони хочуть виправдати атаки на цивільні об'єкти. Такі повідомлення також намагаються створити негативний імідж Збройних Сил України, звинувачуючи їх у порушеннях прав цивільного населення. Крім цього, поширення цієї інформації сприяє нагнітанню страху та недовіри серед місцевого населення у бік України. У цілому, така пропаганда має на меті деморалізацію українського суспільства.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join