Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Як Росія маніпулює темою обміну полонених

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП повідомляє, що уповноважена з прав людини у РФ Москалькова звинуватила Україну в призупиненні процесу обміну полоненими на кілька місяців.

Однак насправді Україна готова до обміну як у форматі «всіх на всіх», так і до інших варіантів. А закиди на адресу української сторони в «надуманих вимогах», які нібито «постійно змінюються» – незрозумілі та безпідставні, додають у Центрі. 

Саме Росія блокує обмін, останній з яких відбувся 8 лютого 2024 року. Аналогічно Москва блокувала процес і в другому півріччі 2023 року, намагаючись як завжди перекласти провину на Київ. Водночас Україна постійно ініціює обміни полоненими: пропозиції надходили 10 квітня 2024 року, з нагоди Пасхи та з нагоди заклику Папи Римського, однак Москва проігнорувала українські ініціативи.

Блокування Росією процесу обмінів відбувається на тлі численних порушень: росіяни вдаються до катувань і страт полонених, використовують їх у якості «живого щита», утримують у полоні й цивільних заручників.

Також РФ досі не надала ані доказів загибелі українських військовополонених, які нібито 24 січня перебували на борту Іл-76, ані тіл загиблих.

Author: Віталій Михайлів,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join