Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українські військові на відео нібито спалили опудало Трампа

Проросійські користувачі соцмережі Х (колишній Twitter) поширюють відео, на якому нібито українські військовослужбовці спалюють опудало кандидата в президенти США Дональда Трампа зі словами: «Ти більше ніколи не будеш президентом». 

Однак це відео є постановним, повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. Особи на ньому не є військовослужбовцями ЗСУ. Це російські актори, які грають українських солдатів у трофейній українській формі, додають у Центрі. Ці люди, що на відео, не розмовляють українською як жителі України — чутно сильний російський акцент.

З одного боку, мета цього фейку полягає в тому, щоб дискредитувати Сили оборони України, а з іншого боку, — зіпсувати українсько-американські відносини та двопартійну підтримку України в Конгресі США. До того ж це відбувається на тлі передвиборчих кампаній кандидатів у президенти США. 

• Читайте також: Білий дім нібито оголосив, що IQ Байдена дорівнює 187

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join