Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Україна нібито не є суверенною державою, адже в неї — «три начальники»

Російські джерела поширюють інформацію, що у 2022 році під час перемовин України та Росії українська делегація нібито не могла «говорити за себе» й була вимушена погоджувати позицію з союзниками. Представники України буцімто скаржилися, що мають «трьох начальників». Самі ж перемовини нібито зірвав Борис Джонсон. Стверджуючи це, пропагандисти посилаються на відповідну заяву помічника президента РФ Мединського. 

Такий меседж — це складова російського наративу, мовляв, Україна не є суверенною державою, а всього лише «пішаком» Заходу, який змушує українців воювати в інтересах НАТО, «англосаксів» тощо.

Україна розбудовує партнерські відносини з країнами Заходу. І формат цих документів доводить, що Україна є самостійним суб’єктом міжнародних відносин. Із жодною з країн світу в України немає підпорядкування у форматі «начальник-підлеглий», пишуть у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП.

Демонізація ж Бориса Джонсона — це російська ІПСО, спрямована на підрив довіри українців до Заходу. Саме задля цього російська пропаганда вигадала міф про те, що Джонсон нібито «зірвав переговори» у 2022 році. Таким чином, він буцімто занурив Україну в «нескінченну війну», яка триватиме «до останнього українця».

• Читайте також: Борис Джонсон «зіганув» у Львові під час вручення вченого ступеня

Author: Віталій Михайлів,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join