Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Російський пропагандистський телеграм-канал: У деяких підрозділах ЗСУ виявили великий спалах відкритої форми туберкульозу

Один із російських пропагандистів стверджує, що в частинах ЗСУ, які дислокуються в Херсонській області, виявили великий спалах відкритої форми туберкульозу. Про це нібито повідомило «проросійське підпілля» в українському тилу. Також уже буцімто фіксують випадки смерті від цього інфекційного захворювання.

Проте ця інформація не відповідає дійсності. Після невдачі з фейком про спалах невідомої інфекції в лавах ЗСУ в Херсонській області, не вигадавши нічого нового, росіяни поширюють аналогічний фейк про спалах туберкульозу. 

Насправді санітарно-епідемічна ситуація в Херсонській області стабільна та контрольована. Спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь не реєстрували. Про це повідомляють у Центрі протидії дезінформації РНБО. 

Поширюючи подібні фейки, росіяни прагнуть ствердити, мовляв, українське військове та політичне командування приховують інформацію про інфікування українських військових і нехтують ними. Однак на ділі вигадки про «туберкульоз», «холеру» чи «невідому шлункову кишкову інфекцію» в лавах ЗСУ мають на меті ніщо інше, як дискредитувати українську владу, підірвати довіру до ЗСУ та дестабілізувати ситуацію в країні.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join