Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Росія активізувала спроби дискредитації Української Формули миру

На тлі наступу в Харківській області Росія вдалася до більш войовничої риторики щодо Української Формули миру. Про це повідомляють у Центрі протидії дезінформації при РНБО.

Наприклад, очільник МЗС РФ Лавров, коментуючи саміт щодо Української Формули миру, який має відбутися у Швейцарії вже в червні цього року, робив такі маніпулятивні заяви: 

  • «Росія готова до переговорів з урахуванням реальностей, які склалися»;
  • «якщо Захід хоче битися на полі бою, то так і буде»;
  • «Швейцарія не підходить для переговорів, бо відмовилася від нейтралітету»;
  • «Стамбульськими угодами можна було завершити війну на вигідних для України умовах».

У Центрі додають, що РФ бачить загрозу в Українській Формулі миру, тож, як наслідок, докладає зусиль для її дискредитації напередодні саміту у Швейцарії. Ба більше, Кремль повторює тезу про нібито готовність до перемовин і водночас підвищує градус погроз. А також хоче змусити держави Заходу зменшити військову й дипломатичну підтримку України, намагаючись залякати та схилити їх до поступок. 

• Читайте також: У Ватикані нібито назвали Українську Формулу миру «провокацією»

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join