Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Зеленський заявив, що президентом бути складно і оголосив капітуляцію України

Відео, на якому президент України Володимир Зеленський розповідає про те, як важко керувати державою і оголошує про капітуляцію України у війні з Росією, є діпфейком. До того, як це відео з’явилося в мережі, хакери зламали стрічку новин в ефірі телеканалу «Україна 24» та оприлюднили те ж саме фейкове повідомлення нібито від президента Володимира Зеленського про «капітуляцію». Натомість президент записав відеозвернення, назвав цей фейк «дитячою провокацію» та запропонував росіянам скласти зброю.

Зрозуміло, що Володимир Зеленський не записував відео, на якому б закликав українців капітулювати. До слова, раніше СБУ попереджала українців про те, що російська пропаганда готує подібні діпфейки, на яких Зеленський закликатиме українську армію скласти зброю.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join