Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Зеленський сказав в інтерв’ю, що вживає кокаїн.

У соцмережах на іноземну авдиторію поширюють відео з інтерв’ю президента України Володимира Зеленського, у якому він нібито говорить, що вживає кокаїн. На відео Зеленський говорить українською, однак субтитри до нього переклали. На цей фейк звернули увагу фактчекери Correctiv. Це відео змонтоване з фрагментів інтерв’ю Зеленського в 2019 році для «Української правди». Тоді в українському сегменті соцмереж теж розповсюджували відео зі склейками з цього інтерв’ю, яке нібито свідчило, що Зеленський визнав, що вживає наркотики.

Насправді під час інтерв’ю в Зеленського, тоді ще кандидата в президенти України, справді запитували, чи вживає він кокаїн, на що Зеленський відповів: «Я не вживаю наркотики. Нюхаю лише каву, тому що я кавоман. Я дуже люблю каву». Розповсюдження старого фейку на іноземну авдиторію вкотре підтверджує, що Росія намагається дискредитувати українського президента в очах іноземців, серед яких Зеленський здобуває популярність.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join