Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Зеленський має статки майже в мільярд доларів. Він збагатився у період свого президенства

Російські ЗМІ, посилаючись твіт нідерландської правопопулістської партії «Форум за демократію», поширює інформацію про те, що Зеленський має статки в $850 мільйонів доларів. І він збагатився під час свого президентства. Жодного доказу цьому твердженню не наведено.

Натомість про статки Зеленського багато писали українські та міжнародні медіа і експерти. За даними ресурсу Celebrity Net Worth, що оцінює персональні активи, Володимир Зеленський володіє активами у розмірі $25 млн, наводить дані StopFake.

За даними Forbes Україна, статки Володимира Зеленського оцінюються в $20 млн; американський Forbes ця цифра в будь-якому випадку становить менше $30 млн. Найбільший актив Зеленського - це 25% «Кварталу 95», частку в якому він передав в управляння до закінчення свого президентського строку, але може отримувати з деяких активів дохід. Також він отримує зарплату у розмірі 28 000 гривень ($11 200 за рік).

«Форум за демократію» - це популістська партія, яка найбільш відома інформаційною кампанією проти підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом у 2016 році.

Детальніше читайте тут.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join