Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation За даними CNN, успіх Росії призведе до розподілу території України.

Таку тезу поширюють російські пропагандистські ЗМІ. У повідомленнях прокремлівських медіа йдеться, що американське ЗМІ CNN наголошує на перевазі російської армії над українською і говорить про деякі успіхи російського наступу на Донбасі. Саме з цього російські журналісти роблять висновок, що успіх Росії призведе до розподілу України. При цьому пропагандисти ігнорують висловлювання, що подібні тактичні перемоги російської армії можуть бути лише швидкоплинним досягненням, за відсутності у ЗСУ важкого наступального озброєння.

Як пише StopFake, CNN заявляє, що сам російський воєнкор Юрій Котенок вважає, що у російських військ недостатньо живої сили, щоб оточити сильно укріплені міста Слов'янськ та Краматорськ. За даними фактчекерів, посилаючись на CNN, російська пропаганда розповідає про те, що нібито міжнародні ЗМІ визнали успіхи російської армії та пророкують «поділ території України», але у статті CNN немає заяв чи оціночних суджень про те, що на Україну чекає територіальний поділ, у разі подальших військових успіхів Росії. Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join