Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Сonspiracy theories Як конспірологи пояснюють події в Україні й світі: Теорія «навушників Камали Гарріс» на передвиборчих дебатах

Пропагандисти поширюють теорію змови про те, що кандидатка на посаду президента США від Демократичної партії Камала Гарріс нібито одягнула сережки-навушники під час дебатів 10 вересня, що йде проти правил їх проведення. Мовляв, саме тому інший кандидат - Дональд Трамп - виглядав програшно на її фоні. Втім ця теорія є безпідставною. Її спростували журналісти видання The Washington Post.

Чутки про те, що сережки Камали Гарріс є прихованими навушниками, могли виникнути через неправильне трактування фотографій чи відео. Конспірологи зазначають, що сережки Гарріс нібито нагадують навушники, доступні для продажу. Однак при детальнішому розгляді журналісти з’ясували, що сережки не є навушниками та знайшли їх у відкритому продажу.

Поширення цієї теорії змови відбулося головним чином через соціальні мережі та «альтернативні» медіа, які спеціалізуються на поширенні неперевіреної інформації. Теорії змови часто використовуються для того, щоб дискредитувати політичних опонентів або створити недовіру до політичних процесів. Ця теорія проти Камали Гарріс активно використовується росіянами та є частиною їх ширшої стратегії з підриву її авторитету і довіри до неї як до політикині, особливо враховуючи те, що кандидатка висловилась на підтримку України під час цих дебатів.. Такі теорії змови підживлюють поляризацію в американському суспільстві і відволікають увагу від важливих питань.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join