Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure В «Українській правді» не публікували статтю про те, що загинули офіцери 128-ї бригади, яку підозрювали в продажу зброї ХАМАСу

Анонімні телеграм-канали, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють скриншот нібито статті медіа «Українська правда» із заголовком «Загинули офіцери 128-ї бригади, яку підозрювали в продажу зброї ХАМАС». Також агітпроп повідомляє про 50 загиблих військовослужбовців та натякає, що це не було випадковістю. Це — неправда.

Кейс дослідили фактчекери Центру протидії дезінформації. Насправді такої статті у виданні «Українська правда» не існує. Внаслідок російського удару загинуло 19 військових 128 ОГШБ, а не 50, як написали пропагандисти.

У такий спосіб росіяни намагаються дискредитувати українських військових та продовжують поширювати фейки про те, що Україна продає західну зброю ХАМАСу. Раніше ми спростовували фейк про те, що представники ХАМАСу записали відео, в якому подякували Зеленському за надану зброю.

Author: Олександра Котенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join