Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake В Україні випустили нову марку із зображенням Зеленського, Хрущова, Бандери та Петлюри

Про таке пишуть у соціальних мережах та поширюють фото нібито нової української марки, на якій зображені висічені з каменю портрети Зеленського, Хрущова, Бандери та Петлюри на горі Рашмор. Це — неправда.

«Укрпошта» не випускала та не анонсувала випуск марки із зображенням Зеленського, Хрущова, Бандери та Петлюри. Фото перевірили фактчекери VoxCheck через зворотний пошук фото у Google Images.  У дописі від 23 травня 2022 року «Укрпошти» у фейсбуці є схоже зображення, але з маркою «Русскій воєнний корабль… Всьо!»з анонсом її продажу. Фото ідентичні (однаковий фон, розміщення руки й марок), але самі зображення марок відрізняються. Ймовірно, фото відредагували й додали зображення Зеленського, Хрущова, Бандери та Петлюри. Також аналіз фото у FotoForensics показує, що на фото з публікації є ознаки монтажу: вмонтовані об’єкти стають світлішими при перевірці.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join