Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation В Україні рештки «Артемсолі» розпродують по 2500 гривень за кілограм і в такий спосіб дурять українців

Таку тезу поширили у соціальних мережах, зокрема у телеграм-каналах, які транслюють прокремлівську риторику. У повідомленнях ідеться, що в Україні розпродують рештки «Артемсолі» по 2500 гривень за кілограм. Мовляв, гроші переказують «бозна-куди», імовірно так наживаються на українцях. Це — маніпуляція.

Насправді йдеться про ініціативу від ДП «АРТЕМСІЛЬ» та фандрайзингової платформи «UNITED24», які випустили спеціальну партію знаменитої солі до річниці повномасштабної війни. Ініціативу також підтримали працівники маркетплейсу «ROZETKA» та української торговельної мережі супермаркетів «Сільпо», де цю сіль можна і придбати. Рештки, а саме 200 тонн солі, розфасували в пачки по 200 грамів. Вартість однієї пачки становить 500 гривень, 465 із яких підуть на благодійність. Це — лімітована версія солі, якої немає в широкому доступі. Ініціатори також не позиціюють саме цю сіль як товар широкого вжитку, проте пропагандисти підмінили поняття й почали стверджувати, що це навпаки товар широкого вжитку, а на українцях «наживаються».

В теорії можна придбати кілограм солі лімітованої версії, але її не продають на вагу. Тобто це є радше сувенірною продукцією, ніж продовольчим товаром. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join