Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake В Україні нібито встановили ліміт на видачу готівки до 100 грн з банкомата для чоловіків призовного віку

Російські медіа поширюють світлину, де нібито на екрані банкомата повідомляють про ліміт на зняття готівки в розмірі 100 грн на день для чоловіків призовного віку. Щоб скасувати обмеження, потрібно буцімто оновити дані в найближчому ТЦК. 

Дослідили кейс аналітики VoxCheck, які з’ясували, що саме зображення відредагували, адже на оригінальному фото не банкомат, який видає готівку. Пропагандисти використали світлину термінала самообслуговування «ПриватБанку» — термінал лише приймає готівку, а не видає її. При чому за зворотним пошуком у Google вдалося встановити, що фото з’явилося в мережі ще у 2021 році. Це був негативний відгук про несправність термінала самообслуговування у місті Первомайськ. 

На офіційному сайті «ПриватБанку» також не вказано про обмеження на зняття готівки в розмірі 100 грн на добу. Наразі з гривневих та валютних рахунків в Україні можна зняти до 100 тис. грн за добу. 

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join