Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake В Україні 15 мільйонів людей зберігають міцні зв’язки з Росією

Таку інформацію поширюють російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на Міноборони Росії. У таких повідомленнях заявляють, що більшість українців завжди виступали за доброчесні відносини з Росією, і близько 15 мільйонів «досі зберігають міцні зв’язки з Російською Федерацією». У тексті також перераховуються й області, в яких нібито найбільше прагнуть дружби і допомоги від РФ.

Проте це — фейк. Як пише StopFake, міноборони Росії не повідомляє на основі яких даних було зроблено такі висновки. Натомість згідно з українськими національними опитуваннями, більшість респондентів вважають, що метою вторгнення Росії в Україну є повне знищення українського народу. Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join