Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation В ООН стверджують, що українські військові порушують норми гуманітарного права.

Матеріали із таким змістом з'явилися у російських пропагандистських ЗМІ. У повідомленнях стверджують, що про це заявила Верховна комісарка ООН з прав людини Мішель Бачелет під час 50-ї сесії ради з прав людини ООН у Женеві. Мовляв, Бачелет звинуватила ЗСУ в порушенні норм гуманітарного права у східних регіонах України та висловила побоювання у зв'язку з арештами проросійських колаборантів. Військова комісарка справді виступила з доповіддю, яка стосувалася війни в Україні, однак основні претензії щодо порушень прав людини та гуманітарного права у контексті воєнних дій, які Росія веде в Україні, були звернені до російських військових.

За даними StopFake, серед фактів подібних злочинів у доповіді йдеться про обстріл мирних громадян, руйнування цивільної інфраструктури міст та сіл, вбивства, не пов'язані з бойовими діями, довільні затримання цивільних осіб, випадки зґвалтування. Проте прокремлівські ЗМІ звернули увагу виключно на порушення міжнародного гуманітарного права з боку ЗСУ у східних регіонах України, щоби дискредитувати Україну та українських військових. Фактчекери наголошують. що у доповіді щодо українських військових задується лише проблема проросійських колаборантів та гарантії дотримання їхніх прав, а також проблема з російськими військовополоненими.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join