Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake «Укрпошта» випустила марку з ветераном дивізії Ваффен СС «Галичина» Ярославом Гуньком

Російські пропагандисти й телеграм-канали, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють інформацію про те, що «Укрпошта» нібито випустила марку із зображенням ветерана дивізії Ваффен СС «Галичина» Ярославом Гуньком. Це — фейк.

Кейс дослідили фактчекери Центру стратегічних комунікацій. Вони встановили, що остання марка, про випуск якої оголосила «Укрпошта», не з зображенням Ярослава Гунька, а з технікою Challenger 2, Leopard 2, Patriot, CAESAR та M2 Bradley. Ця марка має назву «Зброя Перемоги. Світ з Україною» і її вже можна передзамовити. Про це 25 вересня повідомив очільник «Укрпошти» Ігор Смілянський.

У такий спосіб російські пропагандисти продовжують просувати наратив про те, що в Україні — нацизм, з яким росіяни борються. Так агітпроп намагається дискредитувати українців, зменшити підтримку Заходу та відбілити Росію. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк про те, що в дитячому таборі «Азовець» діти читають «Mein Kampf» Адольфа Гітлера.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join