Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Українців уже змалечку вчать звикати до повітряних тривог

Анонімні телеграм-канали, що поширюють проросійську риторику, публікують інформацію, нібито майбутнє покоління українців уже втрачено. Мовляв, навіть по телебаченню найменших українців тепер вчать, що повітряна тривога — це норма життя, до якої треба звикати. Таку реакцію пропагандистів спричинила нещодавня поява тіктокера Ігоря Корчагіна (Руханкомена) в етері програми «Сніданок з 1+1» із живим виконанням його дитячої руханки «Скоро перемога». 

В офіційному релізі треку на ютубі зазначено, що це — дитяча пісня. У тексті треку розповідається про важливість спокою під час повітряної тривоги, порядок дій, необхідних під час сигналу, перелік предметів, які важливо взяти з собою в укриття. У пісні також згадуються Збройні сили України: «Я вірю в ЗСУ, а значить, скоро перемога». В ефірі телеканалу «1+1» її було презентовано спільно з руханкою, що допомагає запамʼятати правила цивільної безпеки. 

У такий спосіб російські пропагандисти хочуть деморалізувати українське суспільство. Мовляв, треба негайно припинити війну та здатись, бо наших дітей перетворюють у мучеників і забирають у них дитинство. Крім того, насміхаючись з дитячої руханки, вони хочуть перекласти відповідальність за дії агресора на жертву агресії. Втім причиною того, що українські діти слухають пісні про повітряну тривогу, є війна Росії проти України. 

Author: Артур Колдомасов,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join